Guide til konkurrencedygtige priser på tandklinikken

Prisregulering for tandlægeklinikker

Hvornår har I sidst reguleret priserne på jeres tandlægeklinik? Hvis det er over et år siden, tyder meget på, at det er tid til at justere priserne igen.

Vil dine patienter helst se en prisstigning på 1-2% eller 8%?

Vi anbefaler, at du hvert halve til hele år regulerer dine priser. Jeres patienter kan sagtens forstå, at I må følge den generelle prisudvikling. Men de vil have sværere ved at forstå, at I, efter ikke at have reguleret priser i eksempelvis 3 år, pludselig hæver prisen fra den ene dag til den anden med eksempelvis 8%.

Vi vil anbefale jer at hæve priserne med 1-1,5 procent hvert halve år. En anden mulighed er at hæve priserne 2-3 procent én gang årligt, eventuelt ved årsskiftet. Dette kan muligvis administrativt være mere overskuligt, men det er op til jer.

3 nemme skridt til at sikre gode, konkurrencedygtige priser

Der er flere måder, hvorpå du kan sikre dig, at dine priser er gode og konkurrencedygtige.

Det første I kan gøre, er at finde jeres konkurrerende tandlægeklinikker på sundhed.dk, og undersøge om I ligger over eller under jeres konkurrenter.

Det andet I kan gøre, er at spidse øre, hvis I indgår i lokale tandlægefaglige netværker. Hvis snakken falder på priser, kan I finde ud af hvad tenderserne og andres erfaringer er.

Det tredje du kan gøre, er at lytte til dine patienter. Dine kunder. De er en vigtig kilde til information. Giver nogle patienter udtryk for, at du er for dyr? Eller beklager de sig over konkurrentens høje priser? Tag dette med i dine overvejelser, når du justerer dine priser.

Sørg for at kunne dække dine egne udgifter og prissæt efter dine kompetencer

Målet for jer er at finde den rigtige pris, hvor I både har den bedst mulige forretning og samtidig er konkurrencedygtige i forhold til jeres konkurrenter. 

Har du brug for hjælp eller rådgivning?

Hos Kube&Co er vores kerneværdi, at du skal kunne prioritere at behandle patienter frem for administrativt arbejde. Vi vil gerne bruge en time på, at tjekke dine konkurrenters priser ud og sende et nemt og overskueligt overblik.

Hvis du har brug for hjælp til at holde din hjemmeside opdateret, klarer vores marketing-team også det. Hvert halve år sørger vi for, at jeres priser er opdateret på klinikkens hjemmeside.

Skriv et svar