Hvad er – og kan – Kube&Co?

Kube&Co er et shared service center, der tilbyder forskellige services til danske tandlægeklinikker. Virksomhedens produkter fungerer som abonnementsløsninger; tandlægeklinikkerne kan udvælge  den kombination af services, de har brug for og betale på en månedlig basis.

Kube&Co's største værdi

ORIS Tandlægerne, Dentist.dk, Godt Smil, DentConnect, Tandlægen.dk er blot nogen af navnene på danske tandlægekæder, der udfordrer den selvstændige og uafhængige klinikejer. Kæderne er et udtryk for en ny og større kapitalkoncentration på markedet. Kæderne fungerer primært i de større byer, hvor de kan få den nødvendige patientmasse og de stordriftsfordele, der følger med. Tandlægeklinikkerne i kæderne kan gøre brug af kædens fælles IT- og journalsystem, de har direkte forbindelse til hjælp til ledelse og HR-funktioner, de er modtagere af fælles markedsføring og branding, og de kan ydermere opnå besparelser på indkøb, efteruddannelse og kurser.

Hos Kube&Co er den største værdi netop, at tandlægeklinikkerne ikke behøver at ligge i større byer og være en del af en tandlægekæde, hvor de eksempelvis tvinges til at afgive 49% af deres ejerandele. De kan fortsat tilbyde lokal behandling af patienterne udenfor de større byer og de kan, uden at opgive deres selvstændighed, opnå rabatordninger, assistance til drift, rekruttering og marketing samt hjælp til alle de økonomiske aspekter, der følger med, når man vil drive en  tandlægeklinik. Der har været et hul i markedet, og derfor har Kube&Co frem til dags dato  igennem over 10 år arbejde tæt sammen med en lang række danketandlægeklinikker og klinikejere.

Fordi det er deres spidskompetence

Men hvorfor så? Hvorfor skulle tandlægeklinikkerne ikke blot selv stå for de administrative og økonomiske opgaver, som hører til, når man driver egen forretning? Fordi patientbehandling er deres spidskompetence, og fordi det også er der, hvor værdien virkelig genereres på en tandklinik, argumenterer Tue Sand Larsen.

Fremtiden

Spørger man Tue Sand Larsen, hvor virksomheden Kube&Co skal hen i fremtiden, er svaret klart. Kube&Co har den store og tunge opgave foran sig, at demonstrere og vertificere at konceptet bag Kube&Co har praktisk potentiale og evnerne til at blive en endnu større succes. Altså som en art proof-of-concept. Og hvorfor er det så en udfordring?

Tandlægeklinikker kan være et svært marked at tilgå, fordi der typisk findes en indre modstand på tandlægeklinikkerne. Har den samme klinikassistent – der typisk sidder i en mellemledende rolle på klinikken – haft ansvar for lønkørsel og bogføring de sidste mange år – hvorfor skulle vedkommende så frivilligt afgive dette? En traditionel familiedrevet tandlægeklinik, der kender sine patienter og har gjort det gennem generationer, er måske tilbøjelige til at betragte markedsføring som nice-to-have og ikke need-to-have. Dette gælder desuden også klinikker, der økonomisk er pressede; hvorfor betale for eller bruge tid på kommentarer på Facebook eller SEO-optimering på en hjemmeside?

Det er netop Kube&Cos opgave, at vise tandlægeklinikkerne om, at det godt kan betale sig. I det lange løb kan Kube&Co som en kombination af en sparringspartner, en bogholder og en marketingsansvarlig for klinikken, give klinikken endnu mere tid til patientbehandling – som netop generer omsætning til klinikken og klinikejeren.

Skal vi også hjælpe dig?

Har du brug for hjælp på din tandklinik, og synes du Kube&Co lyder som et godt match for dig – så kontakt os på tlf.: +45 77 34 33 22 eller på e-mail: info@kubeco.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.

Skriv et svar