Er din tandklinik opmærksom på svindelmails?

Målrettet svindel over mail

I den seneste tid har der været en svindelmail i omløb i Danmark, som omhandler køb af domænenavn. Denne e-mail har især ramt tandlægeklinikker rundt omkring i Danmark. Afsenderen DNS/IDS Denmark vil sende dig en e-mail, hvor de vil tilbyde dig et .com-domæne, hvis du i forvejen ejer et .dk-domæne.

DNS/IDS Denmark vil i den tilsendte mail nævne, at det vil have nogle ”vidt strækkende konsekvenser”, hvis du ikke køber .com-domænet. Der bliver blandt andet nævnt, at der kan forekomme ”forvirring i søgemaskinerne eller skade på omdømme”. I e-mailen vil du ligeledes blive fortalt, at en anden person ønsker at købe det .com-domæne, der ligner det danske som du ejer på nuværende tidspunkt.

Du vil herefter blive tilbudt en løsning, som gør at .com-domænet ikke bliver købt af en anden person. DNS/IDS Denmark vil tilbyde dig, at du kan købe .com-domænet for 10 år. De vil hermed bede om 2499,- inkl. moms for at registere .com-domænet, og så bliver den anden person afvist.

Vær opmærksom

Alt dette er dog et svindelnummer, så hvis du modtager en mail fra de pågældende virksomheder, bør du slette den.

Hverken .com-domænet eller de ”vidt strækkende konsekvenser” er korrekte. Der er ingen person som ønsker at opkøbe det pågældende .com-domæne – og samtidig vil du, ved en overførsel af penge til dem, ikke få oprettet .com-domænet. Hvis du ønsker at oprette et .com-domæne, bør det gøres igennem en klassisk udbyder, hvor et domæne betales årligt og ikke for 10 år.

Gode råd mod svindel

Undersøg CVR-nummeret.
Alle danske virksomheder skal have et CVR-nummer. Det er derfor en nem måde at finde ud af, om virksomheden er reel. Du kan her søge efter CVR-numre: https://datacvr.virk.dk/data/

Er hjemmesiden e-mærket?
E-mærket er et sikkerhedstegn for forbrugerne og en garanti for sikker nethandel. Derfor er e-mærket et kvalitets- og sikkerhedstegn for forbrugerne ift. nethandel. Du kan her læse mere om e-mærket: https://www.emaerket.dk/

Er betalingsmulighederne underlige?
Mange hjemmesider fremviser ofte alle de kendte betalingskort som mulige betalingsmetoder. Dog vil nogle falske hjemmesider også fremvise billeder af disse betalingskort, men når betaling skal foretages, vil de almene kendte betalingskort ikke være en mulighed alligevel. Hvis du oplever det, skal du være ekstra opmærksom ift. hjemmesidens troværdighed.   

Tjek anmeldelser af virksomheden.
Inden du handler på nettet, er det altid en god ide at tjekke anmeldelser af hjemmesiden. Dette er en nem og hurtig måde at få en fornemmelse af hjemmesiden troværdighed. Tidligere kunders anmeldelser er naturligvis kun personlige vurderinger, men skulle hjemmesiden have dårlige anmeldelser, skal du være opmærksom. Du kan benytte dette link til at søge efter hjemmesiders anmeldelser: https://dk.trustpilot.com/.

Er der fejl i tekst og logo?
Ofte er det udenlandske svindlere, der står bag falske hjemmesider. Derfor vil der ofte være stavefejl på hjemmesiden eller sproget vil være underligt formuleret. Samtidig kan logoerne også indeholde fejl. Det er dog ikke alle svindelere, der laver disse fejl. Dog skal du være ekstra opmærksom, hvis hjemmesider indeholder banale fejl.

Informer de ansatte på tandlægeklinikkerne.
Vi opfordrer alle klinkejere til at fortælle jeres ansatte, at ved modtagelse af en e-mail fra DNS/IDS Denmark, skal den slettes. Den skal hverken besvares eller gemmes.

Eksempel på mail

Nedenfor kan du se et eksempel på en mail afsendt AF ISD Denmark:

“Kære Hr. / Frue

 

Vi vil gerne informere dig om, at vi har modtaget en registreringsanmodning for domænenavnet www.ditdomæne.eu. I vores system kan vi se, at du er ejeren af domænenavnet www.ditdomæne.dk. Vi vil gerne tilbyde dig muligheden for at registrere domænenavnet www.ditdomæne.eu til dig selv.

 

Hvis en anden person registrerer domænenavnet, kan dette have vidt strækkende konsekvenser. Dette kan omfatte forvirring i søgemaskinerne eller skade på omdømme.

 

Vi kan dog afvise en anden person og omdirigere domænenavnet www.ditdomæne.eu til dit nuværende domænenavn www.ditdomæne.dk.

 

Du får det første valg for domænenavnet. Derved undgår du potentielle problemer i fremtiden.

 

Vi kan registrere domænenavnet for dig i en periode på ti år. Dit domænenavn vil ikke kun blive registreret i denne periode, men også beskyttet. Den årlige pris er 219,95 DKK pr. år. Den unikke samlede pris er 2199,50 DKK (ekskl. moms).

 

Vil du gerne registrere domænenavnet til din egen organisation? Svar på denne e-mail med dit navn, adresse og momsnummer inden for 48 timer efter modtagelse af denne e-mail.

 

Hvis vi har din tilladelse, afviser vi en anden person og registrerer domænenavnet for dig.

 

Med venlig hilsen

Felix Poulsen
IDS Denmark

www.idsdenmark.com ” 

Har du brug for hjælp eller rådgivning?

Synes du, at du har modtaget mystiske mails, og er du i tvivl om, hvorvidt disse er svindel, er du mere end velkommen til at kontakte os hos Kube&Co. Vi står altid klar til at hjælpe, vejlede og rådgive tandlæger og tandklinikker. 

Skriv et svar