5 grunde til at du skal sætte pris på din klinikassistent

Husker du at værdsætte din klinikassistent i en travl hverdag? Vi har samlet 5 gode grunde til, hvorfor du netop skal huske det:

1: Limen i en travl hverdag

Din klinikassistent varetager typisk mange forskellige, tidskrævende og vigtige opgaver på klinikken – lige fra kontorarbejde og patientkontakt til sterilisation og assistance ved tandbehandling. Klinikassistenten tager sig af alle de ‘usynlige’ og ‘skjulte’ opgaver på klinikken, som du som tandlæge og klinikejer typisk ikke kan finde tid til mellem patienterne. 

Dette inkluderer at tale med nervøse patienter, servere kaffe til patienter og informere om eventuelle forsinkelser, arrangere frokost, bestille varer til klinikken, holde styr på NIR og ikke mindst sørge for en fyldt aftale-kalender.

Dit udstyr er rent til den næste patient, patienterne med tandlægeskræk er allerede mere beroligede, når de sætter sig i stolen, og bogføringen er ordnet, når du forlader klinikken. Med andre ord: Din klinikassistent er limen i en travl hverdag på tandklinikken. 

2: I er et team

Tom Kristensen havde ikke vundet Le Man ni gange uden sine assistenter. Et team bestående af tandlæger og klinikassistenter har langt større og bedre muligheder for at løse problemstillinger på tandlægeklinikken: Det er netop holdindsatsen, der gør, at jeres patienter kommer igen og igen – og her er din klinikassistent en vigtig brik i puslespillet

3: Patientens bedste ven

Din klinikassistent er typisk den første og den sidste, som patienterne er i kontakt med på din tandlægeklinik. Det er dem, der giver det både første og sidste positive indtryk af klinikken. De er smilet udadtil, og de sørger for, at patienterne føler sig hjemme og i gode hænder på klinikken

Er dine patienter nervøse, holder din klinikassistent dem i hånden, beroliger dem og fortæller dem, hvad der foregår – på den måde kan du arbejde koncenteret og i fred og ro.

 

4: Tandlægens højre hånd

Hvor lagde jeg nu spejlet, sonden eller fyldningsfjerneren … eller mine briller? 

Din klinikassistent er din højre hånd, og du slipper for at bruge tid på at lede efter de ting og redskaber, som du skal bruge. Du slipper derudover for at tage stilling til en lang række problematikker og udfordringer på tandlægeklinikken – for dem har din klinikassistent allerede taget sig af og løst for dig, inden du opdager det.

5: Bindeleddet

Sidst, men ikke mindst, er din klinikassistent bindeleddet på din tandklinik: Klinikassistenten skaber den gode forbindelse mellem patienterne og tandlægerne. Klinikassistenten bidrager med godt humør til klinikken, samtidig med at vedkommende opbygger tætte relationer til patienterne, som gør at patienterne kommer igen. Afslutningsvist er din klinikassistent ekspert i at guide og vejlede patienterne i forebyggelse af huller og opretholdelse af god mundhygiejne, så I forhåbentligt kan undgå at se jeres patienter mere end højest nødvendigt.

 

Det er altså vigtigt at værdsætte din klinikassistent – vedkommende er guld værd for dine patienter og din tandlægeklinik. 

Forkæl din klinikassistent

Er det gennem dette blogindlæg gået op for dig, at tiden er inde til at vise din klinikassistent, at du virkelig sætte pris på vedkommende? 

Hos Kube&Co kan du blive medlem af Kube Fordelsklub, hvor du og dine kollegaer kan få adgang til fordelagtige rabatter på forskellige kulturelle oplevelser. Du kan herved invitere din klinikassistent i biografen, i teateret eller til koncert – og spare penge på det samtidig.

Læs mere lige her eller kontakt os på telefonnummer +45 77 34 33 22 – hvis vi skal hjælpe dig til at forkæle din højre hånd og din patients bedste ven: Klinikassistenten på din tandklinik. 

Skriv et svar