Hvordan undgår du fejl på lønsedlen?

Hvordan sikrer du ansatte den løn, de er berettiget til? Mange danskere har fejl på deres lønsedler, og her kan Kube hjælpe. 

Hvordan sikrer du ansatte den løn, de er berettiget til? Mange danskere har fejl på deres lønsedler, og det er ikke altid, det bliver opdaget. Fejlene kan være svære at spotte, hvilket kan koste lønmodtagere adskillige tusinde kroner om året. HK kunne meddele, at en HK-elev fra Midtsjælland fik efterbetalt 17.000 kr. der manglede på lønsedlen, mens TV2 sidste år berettede om en nordjysk lastbilchauffør, der sammenlagt var gået glip af 250.000 kr. over tre år.

En undersøgelse, lavet af Dansk Sygeplejeråd i 2018, viste, at op mod hver tredje sygeplejerske har oplevet fejl på deres lønseddel, typisk i forbindelse med uregelmæssigheder som f.eks. overarbejde og forkerte tillæg. Ideelt set ville det være bedst, hvis der ikke opstod fejl overhovedet. Fejl på lønsedlen kan altså ramme vidt og bredt. Ifølge FH (det tidligere LO) har mange af deres medlemmer fejl på lønsedlen, men fejlene skal jo opdages før de kan rettes.

For en virksomhed kan det betyde bøvl og rod i regnskabet, når den korrekte løn skal efterbetales, især hvis der i flere år er sket fejl for én eller flere ansattes vedkommende. Men hvordan kommer man problemet i forkøbet?

Kube & Co har flere års erfaring med bogføring og lønadministration. I mange tandklinikker er lønkørsel en opgave, der typisk blive pålagt en klinikassistent, da det er en billig løsning – men ikke nødvendigvis den bedste. Faktisk heller ikke den billigste. Ved Kube & Co er lønkørsel ikke en månedlig sideopgave, men noget Kubes økonomiteam beskæftiger sig med dagligt på vegne af flere danske tandlægeklinikker.

Det er noget flere tandklinikker har fået øjnene op for. I stedet for at have tandfagligt personale til at administrere løn, har flere danske tandklinikker overdraget opgaven til Kube & Co. Klinikkens personale får til gengæld mere tid til patienterne.

Det er svært at gardere sig mod fejl, men Kube & Co sikrer at fejlene ikke er administrative, fordi de har rutinen, der skal til. Derfor er det altså ikke uden grund, at lønadministration gennem Kube & Co er en favorit blandt flere tandklinikker, så de kan bruge mindre tid ved skrivebordet, og mere tid til behandlinger!

Ring til 77 34 33 22 eller læs mere her på vores hjemmeside og find ud af, hvordan Kube Økonomi kan gøre en forskel for din virksomhed!

Skriv et svar