Magasiner i venteværelset

Retro eller misforstået?

Magasiner hjælper patienterne at komme i ro

Rygter, opskrifter, mode og arkitektur. De er de bedste emner til at tage dine patienters tanker væk fra det frygtede besøg hos tandlægen. I 2022 kan man spørge sig selv:

>>Køber nogen stadig magasiner?<<

Svaret findes i Kulturministeriets årsberetning. Ifølge den officielle vurdering faldt antallet af købte blade med 6% fra 2019 til 2020.

læsertal statistik

“Det største læserfrafald skal findes blandt de købte magasiner, som har 133.000 færre læsere i 2020 end i 2019, hvilket er et fald på 6%. De købte magasiner er efterfulgt af kunde- og gratismagasinerne, der har 121.000 færre læsere, svarende til et fald på 14%. Læserfrafaldet er noget mindre blandt forenings- og organisationsbladene og ugebladene, der har mistet henholdsvis 70.000 (3%) og 68.000 (5%) læsere fra 2019 til 2020. Det mindste læserfrafald findes hos fagforeningsbladene, der har mistet 12.000 af deres læsere, svarende til 2%.”[1]

[1] læs rapporten her 

Hvad betyder det for dig?

I den digitale tidsalder er trykte medier en udsøgt luksus, som mange anser for dyr eller tung at have med hjem. Ikke desto mindre er folk interesserede i indholdet af sådanne presseprodukter. De foretrækker at læse alt på deres mobiltelefoner i lommestørrelse.

Det er her, du træder ind i scenen. Når dine patienter er ankommet til klinikken, skal de have læst og forestillet sig alle rædslerne om de behandlinger, de er ved at få. Deres hænder ryster, og deres pander skinner af sveddråber. Det er tandlægeskræk, det ved du godt. Dine patienter har brug for hjælp!

der er mange fine magasiner

Mens du og din assistent har travlt med at reparere en anden patients tænder, så giv de ventende patienter lidt underholdning. Det er allerede en stor hjælp, hvis du har installeret et patient-tv (en digital skærm i venteværelset), men patienterne ikke kan kontrollere, hvad de kan se på skærmen. Hvis du har et par blade smagfuldt arrangeret på en hylde i venteværelset, kan hver patient vælge noget, der vil hjælpe dem til at falde til ro i de stressende minutter, før de går ind i konsultationsrummet.

Hvad læser patienterne i venteværelset?

Det er svært at sige, men efterhånden som du danner et mere fortroligt forhold til dine patienter og langsomt lærer dem at kende, kan du lige så godt finde ud af deres interesser og hobbyer.

Et andet aspekt, du kan tage i betragtning, er at skabe et bånd til lokalsamfundet. Du kan f.eks. placere nogle lokale aviser ved siden af magasinerne. Hvis du kender fællesskaber, der driver en avis, som en lokal sprogskole eller et teaterselskab, kan du også promovere dem og være en aktiv del af det sociale liv i området. Gunsten vil helt sikkert være gensidig.

At have nogle magasiner i venteværelset kan være flot

Fagblade

Du tænker måske, at det er en god idé at bringe den tekniske og videnskabelige side af dit arbejde tættere på patienterne. Du har fuldstændig ret!

At lade dine patienter læse om tandlægens nyheder, nye teknologier osv. kan skabe en følelse af professionalisme og tillid mellem din klinik og dine patienter. Men vær forsigtig! Prøv at vælge de blade, der ikke offentliggør billeder af smertefulde, blødende tandkød. Husk, du ønsker at give dine patienter et trygt og roligt miljø, så de nemt kan slippe deres frygt.

Hvis det blev overladt til mig at afgøre, om vi skulle have en regering uden aviser eller aviser uden en regering, ville jeg ikke tøve et øjeblik med at foretrække det sidste.

Thomas Jefferson

Læs vores artikler på kubeco.dk/indsigt

Skriv et svar