LGB-DK?⁠—Sådan er LGBT-miljøet i Danmark

LGBT-miljøet får støtte i Danmark

Hver februar er der en særlig fejring, som de fleste mennesker ikke engang bemærker. LGBT-historie måneden har eksisteret siden 1994. Den opstod i USA, men lgbtq-samfundet fejrer den over hele verden. Vi har samlet nogle idéer om hvordan Danmarks LGBT-miljø endelig er. LGB-DK er et spil på ord LGBTQ og DK som Danmarks forkortelse.

Kube&Co er ikke kun en international virksomhed, men vi er stolte af at stå op for vigtige sociale formål. Nogle af vores venner og kolleger er også en del af LGBT-miljøet, og hver februar fejrer vi sammen. (Se vores post om LGBT-historiemåned på Facebook.) Denne artikel er dedikeret til alle, der nogensinde har følt sig dømt eller mishandlet af andre.

LGBTQIA+ står for lesbian, gay, bisexual, trans, queer, intersex og asexual.

Det lykkeligste sted på jorden er LGBT-venlig

Danmark er meget åbent og accepterende i forhold til andre lande. Det er et faktum, og det bidrager til den følelse af frihed og fred, som er så karakteristisk for danskerne. Som dansk beboer behøver du ikke bekymre dig om chikane eller overgreb, bare fordi du er åben omkring din seksualitet. Vi mener ikke, at der overhovedet ikke er forbrydelser eller overgreb i Danmark. Men den offentlige mening er langt mere accepterende end i andre lande.

Lad os tale om en simpel sag på tandlægen. I et mindre progressivt land kan man gå til tandlægen og få panderynker og lyssky blikke fra assistenterne og personalet på klinikken. Det gør ikke noget, at enhver læge forventes at hjælpe og tage sig af en syg person uden fordomme. I et mindre progressivt land socialiseres befolkningen på en måde, der gør det naturligt for dem at være distancerede eller endda fjendtlige over for patienter, der giver et ’unaturligt’ indtryk. Derfor er det vigtigt at din klinik er LGBT-venlig.

LGBT-samfundet har brug for vores hjælp

I selvkærlighedens tidsalder er det især vigtigt, at vi sørger for at beskytte de udsatte mennesker, der blot forsøger at være deres bedste jeg. Vi bør ikke begrænse deres muligheder for at udtrykke sig, for vi udtrykker os også hver dag med vores tøj, vores fagter, vores stemme og vores handlinger.

Der er mange forskellige typer af familier

Heldigvis er Danmark fremtrædende for at støtte homoseksuelle ægteskaber og lgbt-personer generelt. Det er ikke underligt, hvorfor så mange familier beslutter sig for at flytte dertil. Hvis det ikke er for en personlig sag, så gør de det på grund af deres børn. At give dem en tryg og åben atmosfære, hvor de kan vokse op til succesfulde og glade voksne.

Symbolet for lgbtq+-samfundet er regnbuen. Hvis du også støtter lgbtq+-folk, så sørg for at dele bekræftende indlæg, sætte et flot klistermærke eller en plakat op, eller endda overveje at få et regnbueflag. At være støttende er gratis, men at have nogens støtte er uvurderlig.

Regnbue - symbolet på lgbt-miljøet

Skriv et svar