Tandlægemangel: Find en tandlæge med de rigtige kvalifikationer

pexels-visionpic-net-1539993

Tandlægemangel er ikke noget nyt

Det er ikke en nyhed, at der er mangel på tandlæger i Danmark. I en undersøgelse fra sidste år blev det fastslået, at der manglede omkring 200 tandlæger på landsplan.

En stor del af efterspørgslen kommer fra mindre byer- det såkaldte Vandkantsdanmark. Undersøgelsen viser også, at særligt Nordjylland er hårdt ramt af manglende personale, hvor ca. hver tredje klinik har ubesatte stillinger.

Det ville være en gevinst for mange tandlægeklinikker i Danmark, hvis der blev uddannet flere tandlæger. Der er dog ikke udsigt til, at det er et problem der løses ved et knips med fingrene. Derfor kan det give mening at tænke i alternative løsninger.

Løsningen

Vi har samarbejdet meget med rekrutteringsbureauet Medicolink. Herigennem har vi lært, at international rekruttering kan være et bud på sådan en løsning. De har stor erfaring med rekruttering af sundhedsfagligt personale til Danmark, og flere dygtige tandlæger og klinikejere i landet har sluttet sig til det danske arbejdsmarked gennem dem. Et mønstereksempel på dette er Tibor Fabian, der har to klinikker på Fyn og netop har ansat en ny tandlæge, der også er et fund gennem Medicolink. Om rekrutteringen siger han:

”Hun er specialist i rodbehandlinger, hvilket er en stor fordel på vores klinikker. Det har været svært at finde en tandlæge, der er så dygtig som hende, så det sætter vi stor pris på – vi er meget heldige”.

Klinikejer Tibor Fabian har altså haft en god oplevelse med at hyre en tandlæge gennem international rekruttering. Og noget tyder på, at det også kan lykkes den anden vej – at en tandklinik får ny klinikejer gennem international rekruttering. Lad Tandklinik Vestergade i Aalestrup være et mønstereksempel på dette. Her har Andrea Bosancu siden 1. maj haft posten som ny klinikejer, og en af hendes klinikassistenter, Alina, har kun positivt at sige om den sag:

”Det har været en meget god oplevelse, at Andrea er kommet til. Hun er meget dygtig. Der er kommet flere gode anmeldelser af klinikken, og det tegner rigtig godt. Kommunikationsmæssigt har der ikke været problemer med det danske, og patienterne har været rigtig glade for at komme her. I sidste ende er det jo kvaliteten af behandlingen, og ikke folks nationalitet, der afgør, om patienterne er glade og tilfredse.”

Hvem skal arbejde ved den tomme stol på din klinik? 

Slip for den administrative byrde

Hvis der er en ting, vi har erfaret i vores arbejde med tandlægeklinikker, er det, at jo mere tid, der kan tages fra administration til behandling, desto bedre. Netop dette udgør et af kerneargumenterne for, hvorfor det kan være en god idé at forholde sig til international rekruttering. For selvom det er en længere proces fra indledende kontakt, til den nye medarbejder har sin første arbejdsdag på klinikken, kan det være lettende, at rekrutteringsbureauet står for alle de administrative processer, der følger med ansættelsen.

Denne administration udføres også af folk, der er specialister inden for alt fra kontakt til kontrakt, og derfor kan man være tryg ved, at det udføres ordentligt. Nogle af Medicolinks pejlemærker, der danner rammen for en professionel rekrutteringsproces, er uddybet nedenfor:

Hos Medicolink kan man starte et rekrutteringsforløb fire gange årligt, så det er bare om at slå på tråden, hvis du ser en mulighed for at styrke din personalestab her igennem.

Medicolink er et rekrutteringsbureau, der har over 10 års erfaring med at finde og rekruttere sundhedsfagligt personale uden for Danmark. Medicolink sørger udover rekruttering for  sprogundervisning og integration, så kandidater får den bedst mulige start på deres nye karriere i Danmark.

Skal vi tage en uforpligtende snak?

  • Når folk rekrutteres fra udlandet til Danmark, er der først en indledende dialog om, hvilken slags profil der søges, altså hvilke kompetencer medarbejderen skal have. Der fremsendes eksempler på kandidater, der er i rekrutteringsbureauets pulje. Her er det værd at nævne, at de forskellige bureauer ofte samarbejder, og der derfor med stor sandsynlighed kan findes lige den, du har brug for.
  • Hos Medicolink går der typisk op til otte måneder fra første kontakt til ansættelsesstart. Det er fordi, der i mellemtiden udbydes et grundigt kursus i dansk sprog og kultur.
  • For at skabe så meget gennemsigtighed som muligt i rekrutteringsprocessen, er det ikke bare et CV, der sendes til klinikken. Materialet er en hel portfølje, der beskriver tandlægens arbejdserfaring, uddannelse osv. Kandidaten gennemgår til skabelsen af dette også en psykologisk screening.
  • Medicolink sikrer, at kandidaten har en sprogforståelse, der gør dem i stand til at bestå forløbet tilfredsstillende. De screenes også fagligt, og kandidatens kompetencer afgøres vha. en faglig konsulent.
  • Medicolink tager ansvar for den fulde administrative arbejdsbyrde, der følger med rekrutteringen.

Skriv et svar